دکتری فلسفه آموزش و پرورش ،دانشگاه خوارزمی ، مدرس دانشگاه فرهنگیان
چکیده
هدف پژوهش حاضر، پدیدارشناسی تجارب معلمان از آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه روستایی و راهکارهای بهبود آموزش در آنها است. برای درک تجارب زیسته معلمان از روش پژوهش نمودشناسی تفسیری که از رویکردهای پژوهش کیفی و روش تحلیل محتوا است، استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش حاضر، بر اساس نمونهگیری هدفمند، از بین معلمانی انتخاب شدند که بیش از دو سال در کلاسهای چند پایه سابقه تدریس داشتهاند. دادهها از راه مصاحبههای ژرف نیمه سازمانیافته با 12 معلم (6 مرد و 6 زن) در مورد تجارب و ادراکشان درباره سوالات پژوهش جمع آوری و سپس به روش ون منن تحلیل شدند. بر بنیاد یافته های پژوهش، آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه شامل کمبود وقت، امکانات و تجهیزات کمکآموزشی، بهرهگیری از معلمان کمانگیزه و کمتجربه، شیوههای تدریس ناکارآمد، تفاوت سنی و ترکیب جنسیتی، دو زبانه بودن، ضعف علمی پایهای ، غیبت زیاد است. بهرهگیری از فناوریهای آموزشی، انتخاب معلمیار، الگوهای نوین تدریس، حمایت مسئولان، تهیه تجهیزات کمکآموزشی و استفاده از معلمان باانگیزه راهکارهای پیشنهادی جهت بهبود کیفیت آموزش مدارس چندپایه بودند. در پایان میتوان چنین نتیجهگیری کرد که با بکارگیری راهکارهای آموزشی و روانشناختی، دانشآموزان چندپایه میتوانند پیشرفتی همسان با دانشآموزان کلاسهای تکپایه داشته باشند.
مرادی, امیر, & کردلو, محسن. (1400). پدیدارشناسی تجارب معلمان از آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه روستایی کرمانشاه و راهکارهای بهبود کیفیت آموزش در آنها. پژوهش در آموزش کلاسهای تلفیقی و چندپایه, 1(1), 29-39.
MLA
امیر مرادی; محسن کردلو. "پدیدارشناسی تجارب معلمان از آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه روستایی کرمانشاه و راهکارهای بهبود کیفیت آموزش در آنها", پژوهش در آموزش کلاسهای تلفیقی و چندپایه, 1, 1, 1400, 29-39.
HARVARD
مرادی, امیر, کردلو, محسن. (1400). 'پدیدارشناسی تجارب معلمان از آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه روستایی کرمانشاه و راهکارهای بهبود کیفیت آموزش در آنها', پژوهش در آموزش کلاسهای تلفیقی و چندپایه, 1(1), pp. 29-39.
VANCOUVER
مرادی, امیر, کردلو, محسن. پدیدارشناسی تجارب معلمان از آسیبهای آموزش در کلاسهای چند پایه روستایی کرمانشاه و راهکارهای بهبود کیفیت آموزش در آنها. پژوهش در آموزش کلاسهای تلفیقی و چندپایه, 1400; 1(1): 29-39.